Herfst, herfst wat heb je te koop…

 In Geen categorie

Er samen op uit.

Kinderen vinden het buiten en de natuur vaak heerlijk. Ze hebben de ruimte, kunnen zich helemaal uitleven en hoeven zich niet in te houden aan allemaal regels of afspraken. Ze hoeven niet bang te zijn dat er iets kapot gaat, de natuur kan wel tegen een kinderstootje. Daarbij kunnen ze lekker bewegen, hun fantasie de vrije gang laten gaan. Even niks aan hun hoofd, dan alleen de wind. Zo kunnen zij zich opladen en beter tegen een stootje. 

Het mooie weer houdt nog even aan. Een mooi moment om er op uit te gaan met de kinderen. Helaas houden niet alle kinderen van wandelen, maar met wat doe- en  speuropdrachten kan je ze een heel eind mee krijgen.

Blaadjes. De blaadjes liggen voor het oprapen.. Pak de blaadjes samen op en gooi ze in de lucht.. Heerlijk!  Je kunt ook een een dun stokje nemen waar je zoveel mogelijk blaadjes aan prikt.. Zo kan je het bos mee naar huis nemen..

Kriebelbeestjes. Bij mooi weer krioelt het van de beestjes onder de blaadjes. Een leuke activiteit is het zoeken van bodemdiertjes. Neem een plastic zak mee en leg deze op de grond. Leg een berg met blaadjes op de plastic zak. Als je de blaadjes voorzichtig weghaalt zie je tig bodemdiertjes kruipen.

Bomen. Geen boom is hetzelfde. Tijdens jullie tocht kunnen jullie opzoek gaan naar de dikste, grootste, dunste, kromste of hoogste boom in het bos. Kunnen jullie er met je armen omheen? Over omgevallen bomen lopen is natuurlijk ook erg spannend en leuk. Let er op dat de boom niet te nat is anders glijden ze uit.

Paddenstoelen. Het bos staat vol met paddenstoelen in verschillende soorten en maten. Met een klein spiegeltje kan je de onderkant van de paddenstoel goed bekijken. Maar ook de kleuren verschillen per paddenstoel. Kunnen de kinderen twee dezelfde paddenstoelen vinden met dezelfde kleur?

Zo zie je maar, de natuur is een feestje. Er valt genoeg te doen en te beleven en zo maak je het wandelen een stuk leuker.

Team Vermakertjes.nl

 

Recent Posts
Neem contact op!

Stuur ons gerust een mailtje!

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search