Zelf een kinderfeestje geven.. waar begin je aan? 

 In Geen categorie
Zolang ik mij kan herinneren organiseerde mijn moeder altijd zelf mijn kinderfeestjes.
Of we nu thuis spelletjes gingen doen of een speurtocht naar het bos, zij regelde het allemaal.
De dag voor mijn verjaardag bakte wij samen de taarten en maakte wij samen de traktatie klaar. Dit was elk jaar weer hetzelfde.. kaas-worst-augurk op een stokje.. want dat vond ik zelf het lekkerst.  Het gaf mij altijd een warm gevoel om dit samen te doen, misschien is het daarom dat ik nog steeds van mijn verjaardag houd en die van mijn kinderen.
Het liefst wil ik authentiek (kinder)feestje bedenken en geven.. Ja, dat is waar ik goed in ben en wat ik met plezier doe.
In januari was onze zoon jarig. Hij mocht van ons zelf bedenken welk thema het feestje zou gaan krijgen en wat we zouden gaan doen. Hij is dol op honden, helaas hebben wij er zelf geen een, en zo wilde hij een “puppie-speurtocht” en we zouden op zoek moeten gaan naar een  ‘gouden hondenbot’ . Zo gezegd zo gedaan.  Na een avondje brainstormen bedacht ik de speurtocht  “Op zoek naar het gouden bot”. Mijn man, grafisch vormgever, maakte er een mooi geheel van.
In de stromende regen hebben we de tocht gelopen. Wat hadden de kinderen een plezier. Van het ontmaskeren van de “boef’, die het bot had gestolen, tot het blaffen van codes. Hij heeft genoten.. en wij ook!
Afgelopen maand was ik zelf jarig. Samen met 8 vriendinnen hebben we een geweldig ‘moorddinner’ gespeeld. Helaas niet door mij zelf bedacht, maar wat was het geweldig. En dat gewoon bij mij thuis. Iedereen kreeg twee weken van te voren hun karakter (sprookjesfiguur) door via de mail en in de loop van de weken kwam daar steeds meer informatie bij. Een van ons zou de ‘moordenaar’ zijn die wij in de loop van de avond zouden moeten gaan ontmaskeren. Mijn vriendinnen hadden erg hun best gedaan door zich goed in hun karakter in te leven. Het was een avond vol verwondering, een avond om voorlopig niet meer te vergeten. En het smaakt echt naar meer..
Deze maand is onze dochter jarig. Zij wil een high-tea, een disco-feestje én iedereen moet verkleed kom.
En ik.. ik kan niet wachten totdat ze jarig is en haar blije gezichtje kan zien als haar wens in vervulling gaat. Net als ik vroeger had.
Ik gun elk kind en elke volwassene een verjaardagsfeest waar je een heel jaar op kan teren… Begin er gewoon aan.. en anders wil ik je er graag bij helpen!
Recent Posts
Neem contact op!

Stuur ons gerust een mailtje!

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search